Inte alltid enligt plan

Helgen har spenderats i Helgum hemma hos mina föräldrar tillsammans med barnen, syster Jenny och hennes dotter.
David var iväg på svensexa för min lillebror som snart ska gifta sig, svårt att förstå han var ju nyss en liten plutt…

Träningsplanen för helgen var vila på fredag, rullskidor lördag och löpning/styrketräning idag. Med facit i hand så blev det en kort, lugn löptur i fredags, ett kort men effektivt styrkepass igår och en halvtimmes kvällspromenad idag.

Underbart med shortsväder och stretch ute i gräset efter löptur.

Det tänkta passet igår försvann i en förmiddag på akuten med Sam som hade en fruktansvärd natt med krupphosta och svårt att andas, och sedan orkade jag inte sätta mig i bilen igen för att åka till Sollefteå och träna så syster hängde med på ett styrkepass ute på gräsmattan istället.

Bra bemötande och snabb service med utskriven inhalator som ska hjälpa lilleman när han får sina jobbiga nätter.
En riktig killer-övning för axlarna; raka armlyft med miniband.

Planen blev då att köra lite rullskidor idag istället, men energin fanns inte alls. Jag kände som så många gånger förr riktigt söndagstrött, vet inte vad det är men jag kan ha energi och motivation till det mesta måndag-lördag men på söndagar är det av någon anledning alltid stopp.
Kan vara veckans mest ocharmiga dag då jag känner mig lite stressad över saker som borde ha gjorts i veckan och de saker som ska göras kommande vecka. Jättedumt då man bara borde passa på att njuta av denna dag men nä, jag tycker söndagar är svåra.
Men tänker att det kanske är ok att en dag i veckan är så, ofta planerar jag vila på söndagar och det ska jag fortsätta med. Sedan ska jag försöka ändra lite mindset och hitta mening med en dag som inte behöver innebära att en massa måsten bockas av.
Får fundera lite på hur jag ska hitta en bra känsla kring söndagar, för helt klart är det en inställningsfråga.

Fick iaf en superfin kvällspromenad i lätt duggregn och härliga dofter i en magiskt frisk luft.