Vårruset 2019

Igår kväll klockan 19 stod jag på startlinjen för årets första löptävling; Vårruset.
Uppladdningen har ju varit sådär med en seg förkylning, men kände ändå att jag kommit igång hyfsat även om formen inte var som innan förkylningen. Men det är bara att göra det bästa jag kan för dagen och på det stora hela så spelar det ju faktiskt ingen roll hur det går.

Startskottet gick och det fältet gick iväg i ett rasande tempo, jag kände snabbt att det gick alldeles för fort, försökte sakta ner men det gick inget vidare. Eller tempot sänktes men det var på grund av att jag blev trött inte för att jag ville…
Första 2 km gick bra men sedan blev det jobbigt, vid 3 km var det fruktansvärt och sedan var det en kamp in i mål.
Motvind och världens längsta upplopp gjorde att det kändes som att jag aldrig skulle komma i mål. Men tillslut så gjorde jag det och kunde summera mitt lopp med en 6:e plats och tangerat personligt rekord från förra året på 18:49.

Nöjd med tid och placering, men taktiken är jag inte stolt över. Borde veta bättre än at dra med i ett så högt tempo, men ibland blir det så ändå och idag spelar det absolut ingen roll. Jag gjorde en bättre tid än vad jag vågat hoppas på innan start.