Detta händer

Här kommer jag löpande att presentera aktuella träningar, föreläsningar, workshops osv.

Anmälan och frågor mailas till kontakt@helenaekholm.com

Skidåkarstyrka (Small group = max 6 deltagare)
Här träffas vi en gång i veckan och stärker kroppen inför stundande skidsäsong. Vi kommer att träna de muskler som är viktiga i skidåkningen för att orka åka med bra teknik och för att undvika skador.
Start den 31/8 och vi träffas i Studio Johanna Rapp klockan 15:45-16:45 varje torsdag till och med den 12/10. Uppehåll 14/9 så totalt 6 tillfällen.
Kostnad 1800 kr.

Skidgång
Perfekt träning för dig som vill förbereda dig inför skidsäsongen eller bara vill få till bra träning för hela kroppen. Vi kommer att variera mellan backar på ÖSK (skidstadion), Ladängen och Gustavsbergsbacken.
Det kommer att finnas två olika nivåer beroende på var du befinner dig i din träning.
Grupp 1 – träffas på tisdagar klockan 18:00-19:00 och här är fokus att med stavar i backar. Men du bör kunna jogga lite lätt som uppvärmning.
Grupp 2 – träffas på tisdagar klockan 19:15-20:15 och här kör vi lite hårdare och blandar gång, ”elghufs” och sprättande skidgång med stavar. Högre tempo och mer spänst.
Pågår mellan den 29/8 och 3/10.
Kostnad 750 kr.

Löpintervaller
Passet för dig som vill springa intervaller men inte kommer dig för själv eller som vill inspireras genom att springa med andra. Vi blandar olika sorters intervaller gång för gång.
I passet ingår uppvärmning, löpteknikövningar, intervalldel och nedvarvning.
Coacher är Helena Ekholm och Maria Lundberg, båda diplomerade löpcoacher och med stor erfarenhet av löpning.
Två kursstarter under hösten, en morgongrupp för dig som vill starta veckan på bästa sätt och en lunchgrupp för dig som vill passa på att springa under lunchen!
Du bör klara av att springa minst 3 km sammanhängande.
Måndagar kl. 6:45-7:30 med start den 28/8
Torsdagar kl. 11:30-12:15 med start den 31/8
8 tillfällen per kurs.
Pris 1000 kr/kurs
Minst 5 deltagare för att kursen ska genomföras.

Träningsplanering inför Vasaloppet
En workshop där fokus är att du ska hitta den träningsplanering som passar just dig och ditt liv och som ska hjälpa dig att komma till starten i Sälen med en sådan bra förberedelse som möjligt.
Det kommer att ges teoretisk kunskap om hur man kan tänka vad gäller periodisering, lagom belastning och formtoppning. Vi går sedan igenom steg för steg hur du kan lägga upp din träning och skissar upp en ram på hur din personliga planering kan se ut.
Tid och datum: Tisdag 31/10 18:00-19:30
Kostnad 450 kr